keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mietteitä laihduttamisesta

Onko laihduttaminen vaikeaa?

ON!! Jos laihduttaminen olisi helppoa niin olisiko meitä läskejä ihmisiä olemassa? Ei olisi!
Tämä on oikeasti vaikeaa. Moni laiha ihminen saattaa ja ajatteleekin että kun olet itsesi tuohon kuntoon päästänyt niin kyllä sä kait nyt se läskit poiskin saat. Jokainen voi ihan oikeasti tulla kokeilemaan näin yli 100 kilosena mitä laihduttaminen on ja miksi se on niin pirun vaikeaa.

Koko laihduttamisessahan on kyse aivan 100%:sesti pääkopasta. Laihduttaminen ei varmasti onnistu niin että kuhan tässä vaan vähän kokeilen ja tai jos nyt pikkusen vaan ...saattaa toki onnistua muutaman kilon pudottaminen mutta ei 70 kg:n pudottaminen :-)
Minä myönnän että olen heikko ihminen, lankean helposti herkkuhin ja rasvaiseen ruokaan ja varsinkin jos tulee suruja tai murheita niin johan jääkaappi tyhjenee. Jokainen kerta kun olen lähtenyt laihduttamaan, minun on ollut pakko käydä asia päässäni läpi ja se on ollut pakko tuntua päässä siltä että nyt on ihan pakko laihduttaa ja ENNEN kaikkea muuttaa niitä elämäntapoja!

Jokin dieetti esim. tämä SD on sellainen alkusysäyn jolla saat sen painonpudotuksen alkuun ja kiloja tippumaan, mutta varsinainen "taistelu" alkaa vasta sitten.
Ja TOSI tärkeää olisi oikeasti muuttaa niitä elämäntapoja, ei laihduttaa. Koska mitä hyötyä on laihduttamisessa jos se tulee takaisin samantien. Ne totutut tavat syödä ja herkutella...niistä ei vaan niin helposti pääse eroon, se vaatii joka päivä aivan valtavaa ponnistelua ettei lankea vetämään juusto-makkara voileipiä joka välissä nassuun. Ja se itsekuri, kun se olisi helppoa niin kaikki olisi helppoa. Itsekuri ja päättäväisyys on myös avainasemassa tässä hommassa.

Ennen poikani isän tapaamista laihdutin yli 30kg ja ihan itse, ilman mitään apua. Se onnistui sillä että söin sen aamupalan ja lounaan enkä jättänyt kaikkia ruokailuja iltaan niin kuin tapana oli. Aiemmin naureskelin näille ruoka-ajoille ja säännölliselle syömiselle mutta nyt kyllä ymmärrän sen idean.
Ja toinen fakta on se että syö vähemmän kuin kulutat! Hyvin yksinkertainen sääntö mutta erittäin vaikea toteuttaa.
Yksi tärkeä asia on liikunta...voi hitsi se on ollut vaikeaa saada alkuun. Kun painoa oli yli 30kg enemmän kuin nyt niin kyllä lenkkeily oli vaikea aloittaa ja yleensäkin kaikki liikunta...töihin käveleminen eli n.300m oli tuskan ja työn takana.
Mutta voin rehellisesti sanoa että se varmasti helpottuu kun muutama kilokin lähtee ja ennen kaikkea siihen liikkumiseen tulee riippuvuus! Ja se ei varmasti ole mikään huono juttu :-)

Vaikka aiemmin olenkin saanut itsenäisesti paljon painoa pudotettua niin tällä kerta tuntuu että tarvitsisin siihen apua, vaikka liikkuminen on kivaa, mutta se että joku joskus piiskaa persauksille ja tai kyselee miten menee yms. niin siitä olisi oikeasti minulle apua. Harmi vaan kun en ole rikas ihminen joka voi sijoittaa siihen tuhansia euroja. Apua on kyllä monelta taholta pyytänyt ihan niinkuin pienellä summalla tai ilmaiseksi mutta vielä ei kauhean innostuneita ole kukaan ollut...tai no muutama kyllä...ja niistä kerron myöhemmin lisää jos ne etenevät.

Nyt täytyy mennä hoitaa tuota perhettä ja palaillaan mietteisiin taas myöhemmin :-)

Tässä kuvaa aamulenkiltä koirien kanssa:-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti