torstai 16. tammikuuta 2014

Näin se elämä voi muuttua kuin sormia napsauttamalla...

Ja niinhän se muuttui.....

Aikaisemmat kirjoitukseni kuten edellisistä teksteistä näkyy, kertoivat laihduttamisesta, terveemmästä elämästä ja sen saavuttamisesta. Toki edelleen ne ovat mielessä ja terveempää elämää syömisen suhteen koitetaan toteuttaa ja pitää yllä niinkuin ennen, ainakin mahdollisimman hyvin.

Blogin kirjoittaminen tai sen jatkaminen on ollut mielessäni jo kauan ja koen että se auttaa minua henkisesti jaksamaan tätä nykyistä tilannetta ja kaikkea mitä tässä taistelussa leukemiaa vastaan tulee eteen. Minulle on sama lukeeko tätä kukaan tai lukeeko tätä miljoonat ihmiset, kuhan saan itseäni purkaa, kertoa omia ajatuksia ja näin ehkä helpottaa niitä vaikeita hetkiä joita tämän matkan varrella tulee eteen ja on tullut jo. Kerron hyvin avoimesti mitä meidän elämässä tapahtuu tämän sairauden osalta ja kuinka meidän taistelu leukemiaa vastaan etenee.

Ajattelin tähän alkuun kertoa yleisesti mistä on kyse ja valottaa hieman sairautta ja kaikkea mitä siihen liittyy jotta jatkossa olisi helpompi ymmärtää mitä oikein höpisen :-)
Kerron paljon sairaalaelämästä ja kaikesta mitä siihen liittyy, mutta en puhu hoitajista, lääkäreistä tai kohtalotovereista heidän omilla nimillään, enkä kerro sen kummemmin kohtalotovereiden sairauksista yms. 

Taustatietoja

Taudin nimi on ALL eli akuutti lymfaattinen leukemia. Sitä ei aiheuta oikeastaan mikään erityinen vaan se vaan tulee. Leukemiaa on tutkittu paljon ja leukemia ei ole perinnöllinen syöpä, näin ainakin viisaammat kertoo. 
Leukemia on syöpä joka on luuytimessä ja ns.tappaa sieltä hyviä soluja kuten esim.valkosoluja ja punasoluja. Syöpäsoluja voi levitä myös vereen  ja saattaa levitä myös selkäytimeen.
Luuytimestä selviää myös millainen leukemia on kyseessä ja myös se mihin riskiryhmään potilas kuluu. Riskiryhmät ovat: matalan riskin, keski riskin ja korkea riskin luokka. Tällä määritellään se kuinka vahvoja hoitoja ja millaisella hoitokaavioilla lähdetään lasta hoitamaan. 
All:n hoito kestää yhteensä 2,5 vuotta. Tähän en tämän enempää sairaudesta kirjoittele mutta jos tietoa haluaa lisää niin sitä löytyy netistä ja selviää myös näiden minun kirjoitusten lomasta.

Seuraavaksi ajattelin laittaa sanastoa koska käytän kirjoituksissa paljon erilaisia lyhenteitä

*Lyp= luuydinnäyte
* Leukkarit= valkosolut
*Trompparit= yksi osa verisoluista(vaikuttaa veren hyytymiseen)
*Neutrot= yksi osa valkosoluistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti